Nové knihy - prosinec - děti a mládež

11.12.2014 11:17

Peirce, Lincoln : Velkej frajer Nate jede - Velkej frajer Nate opět vyráží do akce. Tentokrát se zapojí do soutěže ve skautském oddílu o skateboard. Vyhraje ji?

 

Peirce, Lincoln : Velkej frajer Nate znovu v akci - Frajer Nate je znovu v akci. Tentokrát se chystá překonat všechny ostatní ve školní pálkované, jenže v cestě mu stojí Gina, jeho úhlavní nepřítel číslo jedna. Podaří se mu vyhnout všem nástrahám a trapasům, nebo skončí zase po škole, nebo co hůř ve školní knihovně pod dohledem přísné knihovnice, která nesnáší lajdáky a flákače?

 

Walliams, David : Babička drsňačka - Ben je k smrti otrávený, zase má strávit víkend u babičky: „Vždyť je s ní děsná nuda! Se všema starýma je nuda. Telka jí nefunguje, pořád chce jenom hrát scrabble a smrdí kapustou!“ Pěkně tvrdý odsudek z úst nezletilce, jenže to ještě Ben netuší dvě věci: 1) Jeho babička kdysi byla proslulou lupičkou šperků. 2) Celý život kula plán, jak ukradnout korunovační klenoty, a teď potřebuje Benovu pomoc!

 

Mueller, Dagmar H. : Upíří internát Zámek Strašidelná skála - Molly zbožňuje lechtání slunečních paprsků ve tváři, jejím nejoblíbenějším jídlem jsou špagety carbonara se spooooooustou česneku a před ostatními tají, že v tmavých, vlhkých sklepích ji přepadá strach. Že na tom není nic neobvyklého? Jenže ono je. Molly je totiž upírka. Rodiče Molly se na to už nemůžou dívat. Ať je to z létání, z krvovědy či z telepatie – na Molly se sype jedna špatná známka za druhou. To musí skončit! Šupem ji posílají do proslulého tradičního internátu pro upíry – na zámek Strašidelná skála, kde v sobě Molly záhy odhalí netušené schopnosti…

 

Gardner, Sally : Křídla & spol - První případ vílí detektivní kanceláře.
Emily je sirotek, jako miminko ji našli v krabici na klobouky na nádraží. Od té doby vyrůstá v rodině zbohatlíků, kteří ji mají spíš za služku. Jednoho dne se však v životě Emily všechno změní. Zdědí tajuplný opuštěný obchod a rázem se jí odhalí magický svět kouzel a víl, o kterém dosud neměla ani ponětí. Zlá čarodějnice, neposlušné klíče a vlak plný růžových králíčků – to jsou jen některá z překvapení, která ji čekají. A jak se zdá, i Emily má kouzelné schopnosti. S pomocí mluvícího kocoura Šídla a mrzutého vílího detektiva Bustera se Emily pokusí přijít na kloub svému prvnímu případu. Zlá čarodějnice Harpyjona totiž všechny víly zaklela a své nepřátele proměňuje v pestrobarevné králíky! 

 

Peyo : Šmoulové a vejce - To je ale zmatek! Šmoulové našli kouzelné vejce, které splní jakékoli přání. Všichni modří skřítkové si hned přejí, co jim přijde na mysl. Jeden chce být velký, druhý se chce proměnit ve slona, další chce být Taťka Šmoula. Jak jen tohle dopadne..