Nové knihy - listopad - děti a mládež

01.12.2014 17:10

Brezina, Thomas : Kočičí gen - Dokáže vidět ve tmě. Je jiná a zvláštní..
Katie je patnáct let a po smrti svých rodičů bydlí s babičkou a strýcem na malém ostrově. Její, do té doby poklidný život, se však začne komplikovat. Dějí se totiž divné věci. Kdykoliv se ocitne v ohrožení, zježí se jí vlasy, daleko lépe slyší a pohybuje se mrštně jako šelma. 
Ukazuje se, že kromě lidských má v sobě i kočičí geny. Všechno se najednou obrací naruby. Babička je obviněna z vraždy a Katie zjišťuje, že se smrtí jejích rodičů není vše tak, jak si až dosud myslela...
Napínavý příběh o lidech mezi námi, kteří jsou na první pohled zcela obyčejní, ale ve skutečnosti skrývají obrovské tajemství.

 

Stine, R. L : Děsivé storky -  Pojďte se bát! Hororový příběh, ze kterého vám bude zaručeně běhat mráz po zádech, vás zavede do ztracené komnaty jedné z egyptských pyramid, která je plná mumií. Ty jsou však podezřele zachovalé! Jaké záhady pyramida skrývá? A je něco pravdy na tom, že je prokletá?

 

Nyklová, Radka : Pohádky z mravenčí chaloupky - V chaloupce u jetelových trojlístků se zabydleli dva bráškové – mravenečkové Kamil a Emil. Mají spoustu kamarádů, takže o napínavé a veselé příhody nebude nouze. Co způsobila houpačka z pavučiny? Kdo pomohl mravencům vrátit na oblohu sluníčko? Jak se strašilka Jarmilka učila strašit? Proč ovocná muška Miluška tolik plakala?

 

Boehme, Julia : Čtyřnohý zachránce - Čtvrté pokračování příběhů Týny a jejího poníka Ponyho. Tentokrát jede Týna i s celým ponyklubem na prázdniny k moři. Pro mladší děti.
Ostrůvek uprostřed moře, to je místo jako stvořené pro prázdninová dobrodružství. Týna a její přátelé se zdokonalují v jízdě na koni, hledají poklad, kamarádí se s tuleni. Jednoho dne se v mlze ozve volání o pomoc...

 

Smith, James : Já (možná kapku) jsem trapnej - Celá škola ví, že jsem ten nejtraphuztější člověk na světě. Tak si asi umíte představit, jak mě naštvalo, když se jednou ráno objevila ve škole Fay Snogglesová a byla ještě traphuztější než já. 4. pokračování, v němž se znovu představí Barry Trappney a jeho nejhuztější kamarád Bumba a otrava Darren.

 

Braunová, Petra : Rošťák Oliver a korále pro mořskou vílu - Je konec školního roku, děti se nemůžou dočkat prázdnin! Oliver dostal dopis s pozváním od Marici – chtěl by zase strávit léto u moře? Cožpak o to, Oliver bývalou spolužačku miluje od první třídy, a když se měla vrátit do rodného Chorvatska, byl smutný. Ale pak přijel i s tatínkem za ní, a společný měsíc u moře byl báječný. Tentokrát však má Oliver letět sám, zvládne to? Určitě! A tak Oliver prožije s Maricou a chorvatskými kamarády úžasné dobrodružství. Téměř detektivní. A bude to právě Oliver, kdo všechno objasní!

 

Lobel, Arnold : Sedm pohádek pro malé myšky - Sedm malých myšáků prosí tatínka, aby jim vyprávěl hezkou pohádku na dobrou noc. A když myšáčci slíbí, že pak už budou opravdu chrupat, pustí se tatínek do povídání. A vypráví ne jednu pohádku, ale hned sedm – každý myšák bude mít svou! Ta první je o studni splněných přání, další o myšce a mracích, následuje příběh o velmi velkém myšákovi a velmi malém myšákovi, o myši a větru, výletě, koupeli, o starém mrzoutovi. Všechny pohádky jsou laskavé i veselé, a tak se myšáčkům báječně usíná. A dobře se bude spát i těm, kteří si myší vyprávěnky přečtou.

 

Hopkins, Cahy : Sladké lži & hořké pravdy - Dívčí román, ve kterém čtrnáctiletá Cat chce vyřešit mnohé situace a zároveň si musí položit otázku, zda je lepší říkat pravdu nebo lež. Pro starší dívky.
Catherine je dobrou kamarádkou, po smrti maminky starostlivou ségrou vůči svým sourozencům a pravou rukou táty. Zdá se ale, že sama sebe staví na poslední místo, že nedbá svých přání, tužeb a potřeb. Při prázdninové hře na pravdu si mnohé uvědomí: svého kluka už nemiluje, protože jejich vztah už je spíš čisté přátelství, naopak se jí líbí pohledný Ollie, který má však holky "na háku". Jenže do něj se zakoukala Becca, nejlepší kamarádka Cat. Vztah s tatínkem také začíná mít trhliny - už dávno si přestali říkat věci otevřeně. Je toho zkrátka spousta, co Cat chce a musí během prázdnin vyřešit. Má však při řešení použít hořkou pravdu nebo milosrdné lži? Kéž by říkat pravdu bylo tak snadné..