Se sovou na palubu 2018

15.08.2018 16:17

Už počtvrté jsme se letos o prázdninách vrhli s partou dětí a dospělých do velkého letního dobrodružství. Letos se 67 dětí a 15 dospělých od 15. do 17. srpna proměnilo v námořníky. Děti byly po úspěšném složení plavčické zkoušky rozděleny do čtyř posádek – a pak mohly lodě Rudá perla, Rumíci, Krakeni a Žraloci vyplout.
První den si malí námořníci vylepšili námořnická trika, vyrobili vlajky a vymysleli pokřiky. Odpoledne si oprášili své znalosti zdravovědy, táboření, Morseovy abecedy, námořních signálů, vázaní uzlů a dalších, námořníkům velmi potřebných znalostí. 
Druhý den jsme vyrazili na „moře“. Cestou na Piskáč, se děti dostaly do husté mlhy, ze které je mohli vyvést jenom jejich kamarádi, potkaly nepoctivé obchodníky, u kterých musely roztřídit poslepu mince.
Po výborném obědě, který nám dovezla posádka až z kulturáku, nás čekala střelba ze vzduchovky, výroba vlastní lodě, rybář, který nám vysvětlil jak to chodí v rybaření, a především jízda na raftech. Zpátky jsme se vrátili až večer a k večeři jsme si nad ohněm opekli „špekáčkové chobotnice“. Nechybělo zpívání u táboráku ani stezka odvahy. A pak už honem do spacáků.
Třetí, poslední den, nám počasí opravdu přálo, takže z plánovaného sportovního dne zůstaly jen dvě disciplíny, protože bychom se na sluníčku asi rozpustili. Tak měly děti dost času natrénovat program pro rodiče, který začal v 16 hodin. Kolem 18. hodiny jsme se všichni rozloučili a ujistili se, že se společně brzy zase někam vypravíme.
Ráda bych tímto poděkovala všem, kteří se podíleli na organizaci této časově náročné akce a svoji dovolenou věnovali dětem. Děkuji zejména manželům Alence a Vraťovi Rakovým, Alče Rakové ml., Zdence Nezbedové, Luďovi Nevoralovi, Janče Nezbedové, Peťovi Heclovi, Tomášovi a Evě Jakešovým, Janče a Tomáši Badalovým, Lexovi, Terce a Saše Balcárkovým, Vendě Mikulové, Martinu Škodovi, Milušce a Radkovi Bezděkovým, Jarušce Marešové, Tondovi, Alešovi a Martině Mrákavovým, Anetce Mrákavové, Marušce Matějíčkové, Markovi Holzmannovi, Peťovi a Marcelce Balvínovým... Samozřejmě také obci Postřelmov a KD Postřelmov za umožnění uskutečnění akce a finanční podporu. Za štědrý sponzorský dar velmi děkujeme manželům Dobešovým.
Tak se těšíme zase někdy příště...