Novinky a výměnný fond pro děti a mládež leden 2017

02.02.2017 14:37

 

 

Raškovová, Lucie - Samota není zlej - Příběh prvňáčka Petra, který se přestěhuje s maminkou do Prahy. Seznamuje se s hodnou sousedkou, která má psa Samotu, Petrova nového ochránce a přítele. Petr zažívá horší i lepší okamžiky, nahlédne i do světa dospělých s jejich starostmi. Dramatické zápletky mají dobré zakončení. 

 

Šrámková, Jana - Zuza v zahradách - Zuza má zahradu. Ale ne u domu, ta zahrada je v zahradní kolonii. Kolonie znamená spoustu malých zahrad vpravo, vlevo a mezi nimi uličky. Kolonie jsou zahradní piškvorky. Za kolonií je divoká temná zahrada. Bydlí tam černý pes a možná taky strašná Stará Bela. Kdoví. Zuza se jí pro jistotu bojí. Jenže co si počít, když máte z někoho strach, ale najdete na cestě jeho klíč? 

 

Míková, Marka – Žvejkačky - Originální knížka básní v „žvejkačkovém balení“ pro děti. Marka Míková, zpěvačka, divadelnice a spisovatelka, nikdy neměla k poezii daleko. Ve všech jejích knížkách se verše přirozeně prolínají s prózou a je autorkou bezpočtu písňových textů pro kapely Zuby nehty a jiná hudební sdružení. Píše i pro malá představení, která hraje pro děti v nemocnicích. Útlá knížka básní pro děti jen potvrzuje její všestranný talent. 

 

Lomová, Lucie - Anča a Pepík - Komiks o dvou myších a dětech, Anče a Pepíkovi, vycházel s velmi příznivým ohlasem deset let ve známém časopise Čtyřlístek (1990-2000). Tato knížka přináší prvních dvaadvacet příběhů, které si u dětí i jejich rodičů získaly velkou oblibu svým osobitým humorem, svižným dějem a určite také pravou pohádkovou spravedlností, která vždy zvítězí.

 

Drtina, Luboš – Baoplaneta - Poleťte s námi na Baoplanetu! Nepotřebujete k tomu tisíce světelných let, s našimi létajícími stroji na Baoplanetu doletíte snadno a rychle, dobrodružství je na dosah, stačí otevřít tuto malou knížku… 

 

Březinová, Ivona - Chobotem sem, chobotem tam - Jednoho dne dojde v kabinetě přírodopisu k podivuhodné události – obživne tam mamutí mládě. Nečekaný objev se podaří čtveřici kamarádů, a ti se hned rozhodnou se o mamutka postarat. Ale kam ho schovat? A jak jeho přítomnost utajit? Míša, Nina, Vládík a Teo mají plnou hlavu starostí, zato mamutík se má čile k světu. Jak jen kolotoč nastalých bláznivých situací dopadne? Bavte se a luštěte s přiloženým pracovním sešitem. Pro toho, kdo pěkně přečetl knížku, to bude hračka! 

 

Chvála, Tomáš - Já, JůTuber 2 - JůTubeři už podruhé. Nahlédněte do světa internetových videí i do soukromí našich úspěšných jůtuberů! Chcete vědět, jak začínal Expl0ited a kde čerpá inspiraci Makyna016? Proč Martin Rota vylezl na Kilimandžáro?Existuje challange, kterou by Fallenka nepřijala a co dělá House z MinecraftBox CZ když nehraje hry? V pokračování úspěšného bestselleru se dozvíte i to, jestli se Manuel Středa stane hvězdou YouTube...