Novinky a výměnný fond pro děti a mládež květen 2016

13.05.2016 14:14

Zett, Sabine – Hugův geniální svět – Hugo je bedna, sportovní jednička a ten největší bourák ze školy - alespoň tak si sám sebe vysnil... Ve skutečnosti má ale do slávy hodně daleko. Chodí do šestky a potýká se s tím největším problémem, jaký může člověk v jeho věku mít: Jak se přes noc stát z nicky borcem? Jenomže Hugo si na to vypracoval prvotřídní plán: udělá díru do světa sportu a konečně i dojem na cukrkandlovou Violu a přesvědčí rodiče i učitele, že si prozatím jenom nevšimli, co všechno v něm dřímá. Ve fotbale, házené, judu, plavání, a dokonce i v baletu, tam všude chce Hugo prokázat svůj skrytý talent. 

Lindgren, Astrid – Já chci taky do školy – Dva drobné příběhy o sourozencích Petrovi a Leně, které věnovala Astrid Lindgrenová prvním čtenářům, jsou veselá a půvabná vyprávění o jednoduchých věcech. Jsou lindgrenovsky prostá s velkým kouzlem - přesně tak, jak to mají rádi autorčini čtenáři.

Bizzi, Regina – Ples pro Bloom – Winx Bloom dostane důležité pozvání na ples právě ve chvíli, kdy začíná pochybovat o Skyvově lásce. Skye je princem jejího srdce – dokáže se sama Bloom chovat jako princezna? Musí však myslet i na nebezpečí, které ohrožuje planetu Heraklyon...

Pospíšilová, Zuzana – Popletená abeceda: dej básničky do pořádku – Pojď si procvičit abecedu s veselými básničkami! Ale co to? Básničky jsou nějak popletené! Poznáš, co je v nich špatně a jak to má být správně? Otázky ti napoví.