Noc s Andersenem 2016

04.04.2016 13:34

Patnáctý ročník Noci s Andersenem byl v naší knihovně věnovám 150 výroční knihy Jana Karafiáta Broučci. Noci, která se uskutečnila z 1. na 2. dubna, se účastnilo 43 dětí a 12 dospělých. 

Po vyrábění brouččích nezbytností - tykadel, křídel a lampiček, jsme letos trochu netradičně vyrazili také ven, přesněji na obecní úřad. Týmy netušily kam jdou, ale s mapkami to všichni zvládli. Každý šel trochujinou trasou. Někteří to měli malinko delší, ale myslím že to nikomu nevadilo. Na úřadě byla pro nás připravena krásně vyzdobená zasedací místnost, bylinkový čaj s medem a čekal tam na nás Kmotříček, který nám přečetl ukázku z knížky, a také nám zazpíval.

Po návratu do kulturního domu jsme ještě luštili, malovali a také si četli. Samozřejmě nechyběla stezka odvahy! Protože program, a hlavě procházka, byl náročný, tak jsme letos ulehli celkem brzy - něco málo po půlnoci.

Děti si pak ráno odhlasovaly, že částka, která se vybrala na "vstupném", bude věnována Nadačnímu fondu Klíček v Malenovicích.  

Děkuji všem dětem za účast, dospělým za pomoc a Obci Postřelmov za podporu. 

Ti, bez kterých by to nešlo tentokrát: Alča Raková, Zdenka Nezbedová, Marek Holzmann, Martina Mrákavová, Aleš Mrákava, Jarka Marešová, Marcela Nimrichtrová, Luděk Nevoral, Lexa Balcárek. Velký dík patří také Kmotříčkovi Mirovi Vláčelovi, Evě Mertové a Jirkovi Smrčkovi.